Welke naam gebruik ik op mijn vliegticket?
Het is voor bijna iedereen een struikelblok: welke naam moet je nu precies invullen wanneer je een vliegticket koopt? En wat nou als je naam verkeerd op het vliegticket staat? Vaak kost je naam achteraf aan laten passen erg veel geld. Daarom kan je maar beter goed opletten terwijl je je tickets boekt. CheapTickets.nl helpt je daar graag een handje bij.
*Welke naam moet er op het vliegticket
*Welke achternaam moet er op het vliegticket
*Tweede naam op het vliegticket
*Een naam met leestekens
*Een naam met een of meerdere umlauten
*Foutief ticket, wat moet ik nu doen
Welke naam vul je in op het vliegticket?
Wanneer je een ticket boekt, vul je altijd je eerste voornaam– en achternaam in zoals deze in je paspoort of op je identiteitsbewijs staat. Het komt vaak voor dat mensen hun roepnaam gebruiken, terwijl dit niet zo in hun paspoort staat. Heb je meerdere (doop-)namen, dan gebruik je op je ticket alleen de eerste. Zo weet je zeker dat je naam op het ticket past. Als voorbeeld vult Leo, wiens volledige naam Christiaan Leonard van de Laan is, bij het boeken van een vliegticket zijn volledige eerste naam en achternaam in: Christiaan van de Laan.
Leo ontvangt zijn ticket en komt er achter dat er ‘Christiaan Vandelaan’ staat. Heeft jouw achternaam, net als Leo, een of meerdere spaties, dan komt dit aan elkaar te staan op je ticket. Ook als je online wilt inchecken met je achternaam of je boeking wilt bekijken dan typ je je naam aan elkaar.
Welke naam vul je in als je getrouwd ben?
Staat er in je paspoort achter je naam e/v en de achternaam van je echtgenoot, dan vul je je originele achternaam in (ookwel meisjesnaam). Dit staat namelijk altijd goed op je paspoort. Heb je in je paspoort alleen de achternaam van je partner staan, dan vul je deze in op je ticket.
Tweede naam vergeten op je vliegticket?
Ben je je tweede naam vergeten in te vullen op je vliegticket? Dat is niet erg, een tweede naam invullen is niet verplicht. Het is in ieder geval wel verplicht om zowel je voor- en achternaam identiek in te vullen zoals deze op jouw reisdocument staat. Vul daarom in het vakje 'voornaam' ook alleen je volledige eerste naam in.
Wat doe je als je leestekens in je naam hebt?
Heb je leestekens in je naam zitten (zoals Esmée) dan staat op je ticket je naam zonder deze tekens. Op vliegtickets worden namelijk geen leestekens gebruikt. Esmée wordt Esmee en Jan-Willem wordt janwillem. Bij het boeken kan het geen kwaad om deze tekens in te vullen, deze worden door het systeem vanzelf verwijderd.
Je hebt een umlaut or ander speciaal karakter in je naam, wat nu?
Heb je een speciaal karakter in je naam zoals ß, Ü, Ä, Ö en Å, schrijf dan je naam zoals je gewend bent. (Uiteraard wel volgens de hierboven genoemde richtlijnen). Het computersysteem verandert de letters automatisch in SS, UE, AE, OE en AA. Het kan dus zijn dat je achternaam Böhmer op het ticket verschijnt als Boehmer.
Waarom staat er 'Mrs' op het ticket?
Bij volwassenen boven de 18 jaar komt er bij sommige airlines "MR' of 'MRS' voor je naam te staan, afhangend van je geslacht. Dit zegt verder niks over of je getrouwd of niet getrouwd bent. Hier hoef je je dus geen zorgen om te maken.
Ik heb mijn naam verkeerd ingevuld op mijn vliegticket, wat nu?
Je kunt ervoor kiezen om een fout geschreven naam op een vliegticket niet aan te passen. De kosten van een naamswijziging kunnen soms nogal hoog uitvallen. De luchtvaartmaatschappij heeft dan echter het recht om je te weigeren. Een vliegticket waarop de naam foutief is ingevuld, is niet geldig. Bij sommige airlines kan het zelfs goedkoper zijn om een nieuw ticket te boeken en je oude ticket te annuleren. We raden je ten alle tijden af om te reizen met een foutief ticket.
Wat is jouw volgende bestemming? Check hier goedkope tickets naar de mooiste bestemmingen.