easyJet handbagage
Mag je bij een vlucht met easyJet handbagage meenemen? Natuurlijk! Maar hoe groot en hoe zwaar mag je koffer of rugzak zijn? En wat mag er wel en niet mee in je handbagage? De regels van easyJet voor bagage kunnen erg streng zijn. We leggen je haarfijn uit wat je mee mag nemen als je naar een van de vele easyJet bestemmingen vliegt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op het vliegveld.
Veel gestelde vragen
Hoeveel tassen mag ik meenemen als handbagage bij easyJet?
Je mag bij easyJet per persoon 1 stuk kleine handbagage meenemen tijdens je vlucht. Dit stuk handbagage moet onder je stoel geplaatst kunnen worden.
In sommige gevallen mag je naast je kleine handbagage ook nog een extra groot bagagestuk meenemen. Dit mag als je:
- Een Up Front-stoel of Extra Legroom-stoel hebt gekocht
- Extra handbagage hebt bijgeboekt
- Een flexi ticket hebt geboekt
- easyJet Plus kaarthouder bent
Telt een handtas ook als handbagage?
Ja, een handtas telt bij easyJet ook als 1 stuk bagage.
Hoe zwaar mag mijn handbagage zijn bij easyJet?
Je handbagage heeft bij easyjet geen gewichtslimiet. Het enige waar je rekekening mee moet houden is dat je het koffertje zelf, zonder hulp van de flightcrew, in de bagagevakken moet kunnen tillen.
Wat zijn de afmetingen van handbagage bij easyJet?
Je kleine handbagage mag bij easyJet maximaal 45 x 36 x 20 cm groot zijn, inclusief handgrepen en wielen. Deze bagage moet onder de stoel geplaatst worden.
Je grote stuk handbagage mag bij easyjet maximaal 56 x 45 x 25 cm groot zijn. Dit stuk handbagage moet in de bagagevakken passen.
Met een grote koffer easyJet vliegen? Kan natuurlijk ook! Je kunt tijdens je boeking al bagage bijboeken, maar dit kan ook later. Je kunt eventueel ook op de luchthaven extra ruimbagage aanschaffen, dit is wel iets duurder. Iedere passagier mag maximaal 3 stuks ruimbagage inchecken.
Wat mag ik meenemen in mijn handbagage bij easyJet?
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het inpakken van je handbagage. Zo moeten al je vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ML ziten en in een doorzichtig zakje van maximaal 1 liter groot passen. Deze leg je bij de security check apart in een bak ter controle.
Op deze handbagage regels zijn een paar uitzonderingen:
- Babyvoeding (lees meer over reizen met een baby onder het volgende kopje)
- Medicijnen (alleen als je een medische verklaring kunt overleggen)
Op deze spullen zit geen limiet, je mag hiervan dus zoveel meenemen als je wilt. Ze hoeven ook niet in je transparante vloeistoffentasje te passen. Je moet ze bij de security check wel apart aanbieden, laten controleren en eventueel proeven als veiligheidscontrole.
Ik reis met een baby, wat mag ik allemaal meenemen?
Voeg het aantal baby's en kinderen en hun leeftijden al toe bij het maken van de boeking. Er zijn 2 situaties als je reist met een baby (tot en met 2 jaar oud):
Baby op schoot
Bij easyjet is het mogelijk om de baby van 14 dagen tot en met 2 jaar oud op schoot te nemen tijdens de vlucht. Voor de baby mag geen handbagage meegenomen worden, je mag wel een luiertas meenemen. Deze mag maximaal 45 x 36 x 20 cm groot zijn.
Baby op eigen stoel
- Een baby van 14 dagen tot en met 2 jaar oud mag tijdens de vlucht eventueel op een eigen stoel zitten, mits er gebruik wordt gemaakt van een autostoeltje. Alleen vooruit gerichte stoeltjes worden toegestaan aan boord van Easyjet vluchten.
Een baby met een eigen stoel heeft recht op een stuk kleine handbagage en er mag een extra luiertas meegenomen worden. Deze mag maximaal 45 x 36 x 20 cm groot zijn.
Daarnaast mogen er per baby of kind 2 gratis babyartikelen mee, zoals een kinderwagen of een autostoeltje. De kinderwagen mag mee tot de gate en zal daar worden gelabeld en in het ruim geplaatst worden. Je kunt natuurlijk altijd meer ruimbagage bijboeken op de website.
Zoals eerder gezegd mag je babyvoeding meenemen aan boord. Dit geldt voor sojamelk voor baby's, flesvoeding, moedermelk, koemelk voor baby's en gesteriliseerd water. Elk van deze moeten vervoerd worden in een doorzichtig plastic zakje dat niet groter is dan 20 x 20 cm. Bied het bij de security check wel apart aan. De kans bestaat ook dat je gevraagd wordt om deze producten te proeven, dit vanuit veiligheids perspectief. Aan boord van het vliegtuig zijn babyfaciliteiten aanwezig.
De beperking van 100 ml is niet van toepassing op melk of gesteriliseerd water voor baby’s, mits de totale hoeveelheid niet meer is dan 1 liter.
Ik reis met een kind, wat mag ik allemaal meenemen?
Kinderen van 2 tot en met 15 jaar
Als je reist met kinderen schaf je tijdens het boeken een normale stoel aan. Het kind mag dan ook 1 stuk kleine handbagage meenemen.
Voor jonge kinderen mag je ook nog gratis 2 artikelen (zoals een kinderwagen, buggy of autostoeltje) meenemen.
Wat zijn de gevolgen van te grote/zware handbagage?
Een te grote of zware koffer kost aan de gate €60 per stuk extra. Check de grootte en het gewicht van je bagage dus altijd voordat je van huis vertrekt.
Alle handbagage die door passagiers wordt meegenomen, wordt op de luchthaven gecheckt op grootte. Als je koffer of tas niet aan de gestelde richtlijnen van Easyjet voldoet, wordt deze geweigerd of (mogelijk) als ruimbagage vervoerd. Hier zitten kosten aan verbonden, namelijk €15 per kilo, per koffer, per vlucht. Dit betaal je bij de incheckbalie of bij de easyJet ticketbalie.
Tip: zorg er dus voor dat je koffer niet groter en/of zwaarder is dan toegestaan. Pak je koffer een paar dagen van tevoren in en weeg hem dan. Mocht je toch over het maximaal toegestane gewicht gaan, dan kan je online nog ruimbagage bijboeken tegen verschillende tarieven. Eventuele vragen worden door de Easyjet klantenservice met liefde beantwoord.
Zo is je handbagage easyJet approved! Boek snel jouw vlucht met easyjet.