Vegetarisch in het buitenland
Vegetarisch eten is heerlijk! En regelmatig vegetarisch eten is goed voor het milieu en voor je gezondheid. Een gebrek aan inspiratie is vanaf nu niet langer een excuus om niet vegetarisch te eten. Ter ere van de Week Zonder Vlees: Lees hieronder de meest populaire vegetarische gerechten van over de hele wereld!
Pasta pesto - Italië
Laten we beginnen met een simpel gerecht: pasta pesto! Heel Italië staat bekend om zijn pasta, maar er zijn oneindig veel mogelijkheden om deze te bereiden. Pesto komt oorspronkelijk uit Liguria in het noorden van Italië en is heel erg gemakkelijk te maken. All you need is basilicum, pijnboompitten, look, zout, parmezaanse kaas en olijfolie. Zo simpel en lekker kan het leven zijn! :-)
Dal Bhat - Nepal
Dal Bhat is een traditioneel Nepalees gerecht: gele linzensoep met gekookte rijst. Snel, makkelijk en goedkoop, maar oh zo lekker! Vooral als je een trektocht maakt door het Nepalese gebergte, is Dal Bhat een vaste waarde.
Veggie momos - Nepal
Een ander lekker Nepalees en vegetarisch gerecht zijn veggie momos. Deze lijken op de Chinese dumplings, enkel het soort deeg verschilt. Deze deegzakjes worden gevuld met allerlei soorten groenten en kruiden, waarna ze alleen nog gestoomd moeten worden. Zelf momo’s maken vergt misschien net wat meer en verfijnder werk, maar het is zeker de moeite waard!
Vinegret - Oekraïne
Het bekendste vegetarische Oekraïnse gerecht is Vinegret. Vinegret is een salade van rode biet, aardappels, ui, wortels, zuurkool en augurken. Dit gerecht is vandaag de dag in bijna elk Oost-Europees land terug te vinden.
Tortilla's - Spanje
De Spaanse tortilla is een van de bekendste en favoriete gerechten van heel Spanje. Het wordt op alle mogelijke momenten van de dag gegeten. Voor de basis zijn slechts 3 ingrediënten nodig: aardappels, eieren en ui. Vaak wordt er nog tomaat, paprika of kaas aan toegevoegd.
Masala Dosa - India
In India vind je misschien wel het uitgebreidste aanbod aan vegetarische gerechten. Masala Dosa komt uit Zuid-India en lijkt op een pannenkoek, maar dan gemaakt uit rijst- en linzendeeg. De pannenkoek wordt gevuld met kikkererwten en gekruide aardappelen. Het wordt geserveerd met enkele dips, zoals chutney en spicy sambar. Ideaal voor vegetariërs en veganisten!
Gallo Pinto - Costa Rica
Gallo Pinto is een traditioneel ontbijt in Costa Rica, bestaande uit rijst, zwarte bonen, roerei en een kleine tortilla. Niet meteen iets wat wij als ontbijt zouden kiezen, maar wel lekker als diner! In Costa Rica serveren ze er ook vaak een gebakken banaan of avocado bij, wat een heerlijke combinatie is bij de gezouten rijst.
Shakshouka - Israël
Israël heeft een ongelofelijk breed aanbod aan vegetarische gerechten, maar shakshouka is een van de favorieten. Shakshouka bestaat uit gepocheerde eieren, geserveerd met een pikante tomatensaus met chilipepers, ui en komijn. Het wordt ook vaak gegeten als ontbijt maar is eigenlijk lekker op elk moment van de dag.
Heb je er honger van gekregen? Wacht niet langer en ga ze zelf proberen.**
Claudia
Als Content Manager bij CheapTickets kriebelt het bij mij elke dag om weer een volgende reis te plannen. Mijn lievelingsland is Italië (hello pasta en gelato), mijn bucketlist bevat o.a. Amerika en Australië. Mijn fijnste vakantie tot nu toe was met vrienden in Bulgarije.