Met vliegtickets naar Palermo kun je de zee al bijna ruiken! Palermo is de hoofdstad van Sicilië, oftewel de voetbal bij de laars van Italië. De stad ligt in het noordwesten van het eiland, direct aan de Tyrreense Zee.
Palermo heeft een mediterraan klimaat waardoor het hele jaar milde temperaturen in de stad heersen. Weinig neerslag in de winter, een zuchtje wind in de zomer en een heerlijk zonnetje in de lente: eigenlijk kun je Palermo elk seizoen bezoeken. Wanneer je naar Palermo gaat, dan moet je zeker naar de haven gaan, maar er is meer. De kathedraal is zeer de moeite waard en ook het oude paleis zal indruk op je maken.
Wil je een avondje uit? Ga dan naar het beroemde theater van de stad, dat tegelijkertijd het grootste operagebouw van Italië is. Dwaal ook eens rond door de knusse straten en ontdek het kloppende hart van Sicilië. Palermo is een religieuze stad en er worden de nodige christelijke feesten gevierd. Tradities die al eeuwen de feesten bepalen zijn meestal heel bijzonder om bij te wonen. Als je in de juiste periode in de stad bent, word je zonder twijfel verrast door deze kleurige spektakels.
Palermo is de parel van Sicilië. De stad ligt direct aan zee en je vindt er dan ook een mooie haven. Daarnaast heeft het centrum je van alles te bieden. Boek je vliegtickets Palermo nu en ontdek het zelf!
Kathedraal van Palermo
Al in de 6e eeuw stond op deze plaats een kathedraal. Door een aardbeving vele eeuwen later raakte het gebouw beschadigd en er werden flinke veranderingen aangebracht. De kerk werd meerdere keren uitgebreid en eind 18e eeuw vonden er rigoureuze renovaties plaats. De kathedraal is dan ook heel veelzijdig en je ziet er allerlei bouwstijlen in terug. De buitenzijde is bijzonder indrukwekkend, vooral bij avond, wanneer het gebouw mooi verlicht is.
Palazzo dei Normanni
Het paleis werd in de 9e eeuw gebouwd en wel in opdracht van Emir van Sicilië. Maar uit de naam van het gebouw kun je wel afleiden dat het paleis niet lang in Siciliaanse handen bleef. De Normandiërs kwamen en beslisten dat hun koningen zich in het Palazzo dei Normanni moesten vestigen. Een aantal jaren na de onafhankelijkheid van Sicilië betrok de vorst van de staat het gebouw opnieuw. Daarna kwam het in privébezit, maar vanaf 1946 zetelt hier het regionale parlement. Bewonder zeker ook even de Porta Nuova, de stadspoort bij het paleis.
Teatro Massimo Palermo
Het Teatro Massimo Vittorio Emanuele is het grootste operagebouw van Italië en zelfs het derde in Europa wat de grootte betreft. Hier geniet je echt van een perfecte akoestiek en het is dan ook een aanrader om een voorstelling in dit theater te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan een klassieker als Nabucco. Het gebouw is ontworpen door de beroemde architect Ernesto Basile, die in Palermo woonde en werkte. Daardoor zie je veel terug van de typisch Siciliaanse architectuur.
Catacombe dei Cappuccini
Het is wellicht een wat macabere bestemming, maar het is wel een van de meest aparte bezienswaardigheden van Palermo. Doordat er onvoldoende plaats was op het kerkhof bij de abdij van de kapucijners, besloten de monniken een crypte aan te leggen. De doden werden gebalsemd en zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Zo is het lichaampje van de tweejarige Rosalie Lombardo, dat in 1920 werd bijgezet, nog volledig intact. Denk er van tevoren wel even goed over na voor je een bezoek aan deze locatie brengt, want het is erg indrukwekkend.
Villa Giulia
Op zoek naar rust in de grote stad? Villa Giulia is een sprookjesachtig park in het hart van Palermo. Je gaat zeker genieten van de vele beelden en andere bouwwerken, maar natuurlijk kun je hier ook mooie planten bewonderen. De toegang is gratis en je kunt er net zo lang ronddolen als je zelf wilt. Natuurlijk kun je ook even op een terrasje bij een van de cafés in het park neerstrijken.
Mooie feesten en bijzondere festivals, daar kun je als bezoeker van Palermo op rekenen. We hebben hieronder voor jou al een aantal zaken op een rij gezet. Geniet extra van je bezoek aan deze Siciliaanse stad!
Kerstfeest
Palermo is rond de kersttijd feestelijk verlicht en er zijn diverse voorstellingen door de hele stad. In deze periode is de temperatuur nog zo mild dat je in de buitenlucht kunt genieten. Natuurlijk moet je ook de presepi viventi (levende kerststallen) bezoeken.
Festa di San Guiseppi
Dit feest begint op 19 maart en duurt ongeveer een week. Het wordt ook in andere steden en dorpen op Sicilië gevierd. Overal worden altaren opgericht die versierd worden met figuren van brooddeeg. Dit zijn vaak ware kunstwerkjes gebaseerd op Bijbelse symbolen en bloemen.
Carnaval in Palermo
Het carnaval in Palermo is het gezelligste feest op Sicilië. Niet gek dus dat er elk jaar weer veel bezoekers komen. Er trekken bont versierde wagens door de straten die worden begeleid door fanfares. Hier word je meteen vrolijk van!
Festival di Morgana
In november is Palermo in de ban van de Siciliaanse marionetten, oftewel puppi. Poppenspelers uit de hele wereld komen dan naar de stad om hun eigen voorstellingen te laten zien. Als je in november in de stad bent, is het een must om dit bij te wonen. Nieuwsgierig geworden naar deze Siciliaanse stad? Op CheapTickets.nl vind je de goedkoopste vliegtickets Palermo.
Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Palermo leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.
Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Palermo? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.
Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.
Al in de 8e eeuw voor Christus stichtten de Feniciërs een stad op de plek van Palermo die ze Ziz (bloem) noemden, waarmee verwezen werd naar de vruchtbare grond in de omgeving. Hoewel de Grieken zeker ook een poging deden om hier een haven te vestigen, werd Palermo nooit Grieks. Onder keizer Augustus kreeg Palermo de kans om uit te groeien tot een belangrijke havenstad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het centrum helaas zwaar beschadigd. Palermo moest snel weer opgebouwd worden om de enorme toeloop vanaf het platteland aan te kunnen. Dit gebeurde in hoog tempo waardoor de stad soms ietwat chaotisch oogt. Toch is de rijke historie nog steeds te herkennen aan de vele bouwstijlen van de monumentale gebouwen.