Ook Tokyo heeft een aantal etiquettes. Wat doe je bijvoorbeeld als je de tempel binnenloopt? Wat kan nu wel en wat niet in Tokyo? Wij maakten een overzicht.
In Japan blijft je telefoon natuurlijk een belangrijk ding. Let op, want ze gebruiken andere stekkers. Vergeet dus zeker geen wereldstekker te kopen!
Hoewel het in veel landen fijn is om fooi te ontvangen, wordt dit in Tokyo als belediging opgevat. Geef dus géén fooi aan taxichauffeurs, obers of hotel medewerkers.
Voor Nederlanders is het vanzelfsprekend dat je kraanwater kunt drinken. Elders in de wereld is dit lang niet altijd het geval. Het water in Tokyo kan heel erg naar chloor smaken. Je kunt kraanwater wel drinken, maar het zal niet over hetzelfde smaken.
Met Engelstalige menu’s wordt het je niet moeilijk gemaakt in Japan. De vele restaurants daarentegen maken het moeilijk om te kiezen waar je wilt eten.
In Tokyo hebben ze niet altijd een Westers toilet. De zogenaamde hurktoiletten worden nog steeds vaak gebruikt.
Japanners vinden het heel leuk om op de foto te gaan. Dus verwacht dat ze aan je vragen of je met ze op de foto wilt. Op sommige plekken is het wel verboden om een foto te maken. Let dus goed op bij tempels of musea.
Straatnamen zijn niet zo overzichtelijk in Tokyo als in Amsterdam. Taxichauffers vinden het daarom best ingewikkeld om je naar een bepaald adres te brengen. Neem dus altijd een plattegrond mee. Liever met de bus of trein? In Tokyo ben je dan gegarandeerd op tijd! Het openbaar vervoer is hier bijzonder goed geregeld. Het kan tijdens de spitsuren echter wel heel druk worden. Wees niet verbaasd als je door spoormedewerkers de metro in geduwd wordt.
Het verkeer in Japan rijdt links en fietsers gebruiken het trottoir waar mensen op wandelen. Het vervoer staat vaak vast in Tokyo. Een tip is dus om met het openbaar vervoer te reizen. Dan maak je meer kans om niet vast te staan.